Connect with us

Exclusiv

MAI refuza sa dezvaluie suma totala platita cu titlu de CIB, de catre politisti si militari, in 2022! Sunt 104943 pensii militare in plata la CPS MAI, incluzand pensionarii ANP! – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Deși , inițial ne hotărâsem ca ,deocamdată, să nu mai publicăm despre Caratița din Penitenciarul Ploiești, în urma studierii documentelor  am hotărât ,să împărtășim cu dumneavoastră descoperirile făcute  că poate așa cei aflați în activitate , își vor  băga mințile în cap.

Vă dezvaluiam, deunazi, despre doamna Deacu Mihaela nimeni alta decât , Zâna Nașa, care a obținut locul Întâi cu coroniță cu nota 9,10 din cei 7 concurenți.

La data respectivă, pentru că Zeus încă nu era Zeus din Olimp cu atribuții depline, Zâna Nașa s-a mulțumit cu funcția, cei drept cam de Cenușăreasă, aceea de responsabil AFV unde activitatea de bază era prepararea hranei deținuților. Cam a strâmbat din nas ,, Cică nu-i place mirosul de mâncare și mai ales să facă meniurile pentru deținuți, acasă gâtind soțul. Acum înțelegem mofturile de prințesă  pe care le-a scos mai târziu .Să fim serioși ! Nu-i plăcea, mai ales  că Regina a pus-o în birou cu Rățușca cea Urâtă și era nevoită, vorba aia ,, Taci și înghiți!

Fiind  învățăcel în tainele Logisticii, ca responsabil AFV, trebuia să întocmească buletinul de alimente pentru prepararea hranei deținuților și pentru că  nu prea gătea pe acasă mai făcea greșeli, gen Meniu: Ciorbă de fasole boabe dreasă cu ou (bucuria deținuților mâncau ouă pe gratis) sau la varză punea fidea, era deliciul deținuților când citeau buletinul de alimente.  Mai că îți era milă de ea!

Păi! Ce să facă! Greu cu meseria, de la vânzătoare haine copii să ajungi să faci mâncare la adulți ! Nu era ușor!

 Dar să revenim la Oile noastre.

În data de 26.03.2020 doamna Zâna Nașa  a semnat de luare în primire, ca gestionar  Popotă și semnează Procesul verbal de primire a gestiunii Popotă, întocmit de scriitorul nostru Științifico-fantastic Polifrone, cu liste în care erau trecute numai bunurile pe care le-a dorit Caracatița.

Nu a deranjat-o la momentul respectiv, că a semnat ,, ceva,,  care nu era corect. Nu avea mustrări de conștiință  că  face rău, că a participat la înscenarea făcută de Caracatiță….mai mult, dând și declarații false atît la ANP  cât și la Poliție. Declarații care au folosit la realizarea Notei DIP privind popota și datorită acestor declarații mincinoase, Persoana prejudiciată urma să fie sancționată disciplinar.

 Toate bune și frumoase! Veselie mare! Se bate cu pumnii în piept că a devenit om de încredere al Reginei, pentru că la început, Regina și mâna ei dreaptă Rățusca, nu o înghițeau nici cu lâmâie, dar de… dacă așa a vrut Zeus!

Mulțumită, nevoie mare că  ocupă tronul de la POPOTĂ, nu a mai făcut nazuri că miroase a mâncare. Ce să mai, Era șefă! Popota frumos amenajată cu lucruri noi de la IKEA ,tablouri pe pereți, flori, ce să mai, Trai pe vătrai! Deținuții dimineața o întâmpinau cu cafeluța caldă făcută ,, La espresor Automat,,. Ce să mai  ,,Viață!,,

 Deci, ce am înțeles noi  până  aici? Noi am înțeles ….că  Zâna noastră a semnat ,la ordin, PV întocmit de Polifrone  făcut ca să acopere niște furturi și a luat în primire obiecte de inventar care nu existau faptic, decât înregistrate în Contabilitate. Mai pe limba noastră, adică Facturile au ajuns în Penitenciar , nu și bunurile.

      Când, Ce să vezi!,, Vine Poliția!,,

A venit Poliția! Directorul Brânzan, ce să facă? Cu toată dragostea pentru Caracatiță, nu are încotro și face o nouă comisie de inventariere condusă de Toma Magdalena, susținând  în adresă oficială  motivul constituirii celei de a doua comisii, citez:,, pentru falsuri evidente și nerespectarea prevederilor legale,, a inventarierii simpaticului Scriitor Polifrone Ciprian.

Se spală pe mâini și Brânzan Celestin iese subit la pensie anticipat, cu spor 50% pe 6 luni, mulțumită ANP-ului , deci cu o pensie frumușică și este înscăunat cu trâmbițe și urlițe Preasfântul! Zeus din Olimp! Neprihănitul!.

Pentru că a fost cuminte și a făcut tot ce i-a cerut Regina, respectiv,  a semnat listele de inventar completate olograf cu datele pe care le-a dorit  Rățușca cea urâtă , Cristea Nicoleta, ……. a închis ochii la toate nelegiurile făcute de Caracatiță, Zâna a fost primită ca membru în Caracatiță.

 Și ca să dovedească în continuare loialitatea,  declară la Poliție,ca și la ANP de altfel,  că vezi doamne, responsabilul popotă  C.C. este ,,nebună,, când afirmă despre Vechea Gestiune  că nu există faptic în popotă . Cum se poate așa ceva! Inventarierea s-a făcut de o comisie!.

Știți vorba lor ,, Noi suntem șase, ea este una!,,

După care, când a văzut că , comisia de inventariere condusă de Toma Magdalena chiar face inventariere ,, pe bune,, nu cum era, Zâna, obișnuită să se facă inventariere doar  din ,, pană,,,  o cuprinde Frica de a nu fi pusă să plătească ea obiectele, sustrase de alții, din Vechea Gestiune Popotă, care nu erau puține  și subit începe să-i revină memoria și are niște amintiri despre cum s-a făcut inventarierea lui Polifrone……

 ,, Stai!Eu sunt Zâna și mă sucesc, cum vreau eu!,,.  Mai ales că directorul Brânzan a închis popota cu data de 30.03.2020 și doamnei nu i-a mai  convenit, fiind nevoită să se întoarcă la coșmelia de birou în care stătea cu Rățușca.

Hopa! S-a stricat petrecerea! Stai așa! Că nu mai vreau !

Zâna noastră prinde curaj și uită de înțelegerea cu Caracatița și glăsuiește, înainte să înceapă inventarierea lui Toma, în declarația de gestionar  popotă , citez:

      ,, la data de 23.03.2020 comisia de inventariere nu a inventariat și obiectele de inventar,  eu am semnat lista în necunoștință de cauză, crezând că lista de alimente e în dublu exemplar”.

Să mori tu….! Dă-ți cu reveneală! Păi  ! Ce zicea-i la Poliție…? Cine e nebun?

Vezi Zâno ține minte ,, Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!,,

Inventarierea condusă de Toma Magdalena a durat cam 3 luni, nu 30 de minute ca a lui Polifrone.

Când vede că se îngroașă gluma…. și treabă e serioasă și că ies la iveală niscaiva lipsuri cu parfum de imputare, Că de…. când e vorba de buzunarul tău,, Doare al dracului de tare! Supărată nevoie mare doamna Zâna iar își schimbă declarația, de data și mai grav, citez :

,, precizez că la inventarierea din data de 23.03.2020 nu am fost prezentă la inventariere și nu am cunoștință de numărul de cutii plastic CXL găsite de membrii comisiei!,,

 Păi! Cum nu ai fost prezentă? Cine te mai crede?

Păi, ce facem aici! Ne jucăm de-a uite e, uite nu mai e!

Păi, când te ustură buzunarul, nu te mai joci?

Și, uite așa cu tupeu doamna, Zâna Nașa, se joacă cu gestiunile, după starea vremii! Dacă e bazată!

 

 Cu Mafia e de belea, te vinde și te cumpără pe doi covrigi!

  Dacă nu joci cum vor  ei … te scoate nebun în cel mai fericit caz, că altfel te poate  băga nevinovat la pușcărie , că doar este aproape. Ce să mai, asta e Caracatița Penitenciarului Ploiești!.

 Sper că nu ați uitat deviza ,, Noi suntem șase , ea e una! ,, Dar unu din cei șase ,,s-a spart,, au m-ai rămas cinci.

În listele de inventar ale  Procesului verbal întocmit Polifrone , figurează vechea gestiune ca fiind în folosință în incinta popotei, ceea ce conduce la faptul că, aceste bunuri erau în stare funcțională în perioada inventarierii 23.03-26.03.2020.

În nota de informare din procesul verbal întocmit de Toma Magdalena , Anexa 5, întocmită de Deacu Mihaela, avizat de Dănescu Izabela, Doamna Zâna declară faptul că, produsele din lista anexată (vechea gestiune) au durata de serviciu îndeplinită și chiar depășită și se află într-o stare avansată de deteriorare fizică, nemaiputând fi utilizate. (inventariere realizată în perioada 06.04-22.06.2020).

Hopa! Ce faci Zâno? E groasă la fundul tău ?   

Ca o paranteză, nu putem să nu v-o spunem și dumneavostră, pentru că noi..,, ne-am stricat de râs,,. Auziți ce spune Zâna la ANP,Zâna noastră care a luat nota 9,10 la concurs :

În Nota DIP  la pagina 4 paragraf 3 se constată, în urma declarațiilor doamnei Deacu Mihaela, că produsele achiziționate și aduse în penitenciar  de doamna Călin Cristina nu au putut fi introduse imediat în Contabilitate , deoarece facturile eliberate de magazinul de unde au fost  cumpărate sunt în limba suedeză. Și ce a făcut le-a dus la biroul de Traduceri?

Mori de râs!

Aviz amatorilor când mergeți la IKEA e bine să vă luați un cunoscător de limba ,, Suedeză,,.

 Acum am înțeles de ce a înregistrat în Contabilitate  4 buc Față de masă , deși pe Factură scria metraj , pentru că dânsa ,,a văzut,, în Suedeză.

 În data de 30.03.2020 popota unității a fost închisă prin decizia directorului unității Brânzan Celestin, așa cum reiese și din Procesul Verbal de inventariere întocmit de Toma Magdalena pagina 2 paragraf 5.

Ia! Zâno! Joac-o și pe asta !

 Cum o să explice ea la Poliție , ca responsabil AFV și responsabil popotă,(Mamă! Ești Tare ai avut două Funcții)  că într-o perioada așa scurtă, respectiv 23.03.2020- 30.03.2020  obiectele de inventar au trecut din starea de  folosință din data de 23.03.2020  în starea de casare în data 30.03.2020, ce s-a întâmplat în cele 7 zile de s-au uzat într-un timp așa de scurt și toate o dată???? 

(conform documentelor întocmite și semnate de dna Deacu.)

Acum ce o să declare la Poliție? Pe cine mai face nebun????

Și uite așa se face Casarea ( Să fim înțeleși! doar pe hârtie), se scot din funcțiune, se face totul la mica înțelegere, că doar acolo  este,, Moșia lu tacsu,,

Și toată lumea pleacă acasă, mulțumită : Hai că am scăpat și de asta…!

Ce zice Zeus din Olimp ???

De ce scumpule nu vrei să restitui bunurile persoanei prejudiciate?

De ce? Că așa vor mușchii tăi? Bine…..!

 Vezi, ANP-ule ! Dacă nu l-ați pedepsit pe Preasfântul! Zeus! Neprihănitul! atunci când a fost prins, și-a luat nasul la purtare și în continuare face aceleași greșeli, nu respectă prederile legale, art.11 din Legea 82/1991 și a permis ( ca persoană care îndrumă și controlează nemijlocit activitatea din popotă) deținerea și folosirea fără drept, neavând documente justificative , a unor  bunuri în popota unității care nu aparțin penitenciarului.

 Zeus din Olimp întreabă un slujitor Nou :

  • Ce faci în situația în care în Curtea Mea găsești niște Bani?
  • Dacă noi găsim în Curtea dumneavoatră niște Bani,  un portofel cu bani, un dosar cu acte și cu bani, ne uităm să vedem dacă e pe aproape cel care l-a pierdut, ca să nu ne vadă când îl luăm. Dacă nu, e îl luăm și fugim !
  • Nu e bine!
  • Permiteți, întreabă un slujitor  mai Vechi?
  • Poftim!
  • Noi, dacă găsim în Curtea dumneavoastră niște Bani, , un dosar cu acte și cu bani, un portofel, un portmoneu,  un portvizit, anunțăm imediat pe Zeus, la interior 100!
  • Bun! Foarte bine! Ăsta-i răspunsu! Felicitări! Îți voi oferi anul ăsta recompensă 50% pe 3 luni! E bine?
  • Da șefu, Să trăiți! Vom reveni. (Cristina T.).

N. R – Pe principiul „Joac-o și pe asta”, mentionam ca ziarul Incisiv de Prahova a sesizat Parchetul European (EPPO) cu toata aceasta „tarasenie”, cu aceasta investigatie complexa, a sesizat cu probe si documente Este inadmisibil ca cei care au acoperit aceasta caracatita sa mei ramana pe functii in sisteme de siguranta nationala, asa cum este inadmisibil ca APM Prahova sa blocheze dosarele penale efecuate de unitatile de parchet si IPJ Prahova, doar pentru ca mister Diaconu are alte interese dolosive!

Reamintim  ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cat timp mai poti sa indoi legea?

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

Prahova Mea

Publicat

pe

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman de către fostul polițist Bodron Neculai!
Ofițerul, la vremea respectivă locțiitor al șefului Poliției Roman, l-a amenințat cu acte de violență pe agentul de poliție care a pornit dispozitivul din dotare de tip body-worn camera tocmai pentru a dovedi comportamentul ilegal al șefului său!
Ce credeți că s-a întâmplat?
Polițistul hărțuit și abuzat a fost sancționat disciplinar pentru că a folosit camera video în sediul poliției!
În fotografii îi vedem pe ofițerul de poliție care a făcut cercetarea, Scms. Alexa Dănuț și pe cel care a aplicat sancțiunea, nimeni altul decât șeful IPJ Neamț, cms. Șef Osoianu Mihai Iulian, următoarea țintă a ministrului Predoiu!!!
Cei doi ofițeri transmit public mesajul că dacă polițiștii sunt utragiați, abuzați, hărțuiți de către șefi în sediile unităților de poliție n-au voie să folosească camerele video din dotare!
Adică șefii pot face orice, pot amenința polițiștii, îi pot lovi, etc, fără să pățească nimic.
Prostimii îi este interzis să probeze acțiunile ilegale ale celir care se cred proprietari de plantații tocmai cu dispozitivele de înregistrare video cu care sunt dotați! (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si plina de tupeu.

Culmea este că Paul Nicolau susține că localul e tot deschis, ci doar i-a fost suspendată activitatea.

Restaurantul nu e închis, doar are suspendată activitatea. Nu există local fără nereguli, dar vom rezolva totul. Dacă în 24 de ore cumpăr linoleum și tot ce mai trebuie dăm drumul localului. Îi sun, alo, ANPC, veniți să constatați că totul e ok. Și dăm din nou drumul la treabă”, a declarat Pescobar pe retelele de socializare.

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor. Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.

Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a răspuns, ieri, acuzaţiilor lansate de Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor. Omul de „afaceri” a explicat că este executat în direct şi că este şantajat, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

Paul Nicolau, cunoscut în mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat într-un clip video pe TikTok că este „executat în direct” şi „şantajat”, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa.

Pescobar a acuzat că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic” şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică.

Ieri, în direct la Newsroom – Antena 3 CNN, Horia Constantinescu, şeful ANPC, a răspuns acuzaţiilor lansate de patronul restaurantelor închise de subalternii săi pentru deficienţele grave găsite în timpul unor controale.

„În primul rând, fără să îmi doresc să intru în vreo polemică cu persoana la care faceţi referire, am convingerea că nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timişoara, cum nu o culoare politică este cea care alimentează dintr-un puţ restaurantul de la Snagov, în pofida celor constatate de către cei de la DSP, cu referire la faptul că nici măcar acest puţ nu este verificat suficient pentru a putea furniza apă unei locaţii de alimentaţie publică, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politică informaţia pe care am primit-o, şi de la care s-a declanşat toată această acţiune, şi anume aceea că produsele din peşte sunt transportate în condiţii necorespunzătoare de la locaţia din Giurgiu către toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locaţiile şi, inclusiv acelaşi personaj îşi asumă în mediul online că da, este adevărat că trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar că nici -6 nu este foarte rău, în condiţiile în care diferenţa de temperatură este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente şi cele mai periculoase alimente în condiţiile depozitării şi procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci în care fiecare îşi asumă, dar ar vrea să continue. Nu este în pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Îmi asum în modul cel mai transparent faptul că da, este o acţiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel naţional”, a declarat Horia Constantinescu. (Cristina T.).

collage.jpg

461766b3d544ef18b07816f812bab177.jpg

f63bfb688e51b3423c47160543212003.jpg

091a48da149f4eb64a973aeedcd64234.jpg

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si plina de tupeu.

Culmea este că Paul Nicolau susține că localul e tot deschis, ci doar i-a fost suspendată activitatea.

Restaurantul nu e închis, doar are suspendată activitatea. Nu există local fără nereguli, dar vom rezolva totul. Dacă în 24 de ore cumpăr linoleum și tot ce mai trebuie dăm drumul localului. Îi sun, alo, ANPC, veniți să constatați că totul e ok. Și dăm din nou drumul la treabă”, a declarat Pescobar pe retelele de socializare.

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor. Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.

Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a răspuns, ieri, acuzaţiilor lansate de Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor. Omul de „afaceri” a explicat că este executat în direct şi că este şantajat, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

Paul Nicolau, cunoscut în mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat într-un clip video pe TikTok că este „executat în direct” şi „şantajat”, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa.

Pescobar a acuzat că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic” şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică.

Ieri, în direct la Newsroom – Antena 3 CNN, Horia Constantinescu, şeful ANPC, a răspuns acuzaţiilor lansate de patronul restaurantelor închise de subalternii săi pentru deficienţele grave găsite în timpul unor controale.

„În primul rând, fără să îmi doresc să intru în vreo polemică cu persoana la care faceţi referire, am convingerea că nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timişoara, cum nu o culoare politică este cea care alimentează dintr-un puţ restaurantul de la Snagov, în pofida celor constatate de către cei de la DSP, cu referire la faptul că nici măcar acest puţ nu este verificat suficient pentru a putea furniza apă unei locaţii de alimentaţie publică, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politică informaţia pe care am primit-o, şi de la care s-a declanşat toată această acţiune, şi anume aceea că produsele din peşte sunt transportate în condiţii necorespunzătoare de la locaţia din Giurgiu către toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locaţiile şi, inclusiv acelaşi personaj îşi asumă în mediul online că da, este adevărat că trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar că nici -6 nu este foarte rău, în condiţiile în care diferenţa de temperatură este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente şi cele mai periculoase alimente în condiţiile depozitării şi procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci în care fiecare îşi asumă, dar ar vrea să continue. Nu este în pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Îmi asum în modul cel mai transparent faptul că da, este o acţiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel naţional”, a declarat Horia Constantinescu. (Cristina T.).

collage.jpg

461766b3d544ef18b07816f812bab177.jpg

f63bfb688e51b3423c47160543212003.jpg

091a48da149f4eb64a973aeedcd64234.jpg

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

SocialO zi inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

Eveniment4 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

EvenimentO săptămână inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

EvenimentO săptămână inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

EvenimentO săptămână inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social2 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social2 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social3 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment3 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social3 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social4 săptămâni inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Skincare Skincare
Social4 săptămâni inainte

5 pași pentru o rutină corectă de skincare

A avea doar produse de îngrijire a pielii de calitate nu este suficient. Înainte de a investi în produse de...

ferestrele vechi ferestrele vechi
Social4 săptămâni inainte

De ce ar trebui să actualizezi ferestrele vechi cu variante moderne termopan

Dacă ai ferestrele vechi în locuința ta, este posibil să te gândești la avantajele actualizării lor cu variante moderne de...

ferestrele PVC ferestrele PVC
Social1 lună inainte

Protejeaza-te de vremea neprietenoasa cu ferestrele PVC

Clima exterioara ne influenteaza in multiple moduri, in functie de persoana si de context. Aceasta are capacitatea de a afecta...

Eveniment1 lună inainte

TCL câștigă trei premii la EISA Awards 2023-2024, inclusiv premiul pentru cel mai bun televizor Home Theater Mini LED 2023-2024

 Aceste premii prestigioase consolidează poziția TCL de lider în domeniul tehnologiei de display București, 22 august 2023. Poziția TCL de lider...

profile PVC profile PVC
Social1 lună inainte

Sustenabilitate si eficienta cu profile PVC Klass Coating System

Ferestrele cu profile PVC se afla pe piata deja de decenii intregi, ramanand „coloana vertebrala” a multor proprietati din Romania,...

Știrile Săptămânii