Connect with us

Exclusiv

ANP NU a fost informata sau a fost informata trunchiat?/Nu mai mintiti domnule comisar șef de poliție penitenciară Dan Halchin deoarece ati fost informat si ati musamalizat! – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Lipsa de implicare a directorului general DAN HALCHIN, cât și a directorului general adjunct Ilie Marian au adus sistemul într-o astfel de zonă.

Asta este ce au clădit …

Lipsa acută de personal a determinat angajări masive din sursă externă așa că toți ospătarii, frizerii, șoferii, instalatorii sanitari etc, au fost imbrăcați peste noapte in uniforme și puși să execute atribuții din domeniul siguranței naționale și conduitele se observă. Peste 60% din angajații sistemului penitenciar sunt noi incadrați, in condițiile expuse mai sus, fără o minimă formare profesională, fără sprijin, fără indrumare. Asta este nivelul. Imaginile prezentate pe site-ul ministrei justiției sunt doar o parte din viața zilnică a sistemului penitenciar și cântăresc doar intr-o parte, condamnabilă, dar veniți să vedeți și cealaltă parte, cea in care zilnic angajații sistemului penitenciar sunt, la randul sau, ultragiați.

Ministra Justiției reacție acidă împotriva  comportamentelor unor agenți de penitenciare, pe pagina sa de socializare:

Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști.

Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile.

Primele măsuri deja luate:

– am înaintat denunțul penal;

– tot azi, am demis de urgență conducerea unității;

– am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații;

– am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.

Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori.

Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate.

Oameni cu acest tip de reacții comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepție! Zero toleranță.

Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta.

Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională, să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, aflat in concediu, a reactionat asa dur, pe buna dreptate,  deoarece pe la spatele sau se incearca a se face anumite „jocuri de culise” si mentinerea cu orice pret a unor imputerniciti la conducerea unor penitenciare, imputerniciti care au patat imaginea sistemului si s-a ajuns la situatia ca cea de la Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri.

Este si cazul imputernicitului la sefia Penitenciarului Ploiesti, imputernicit MATEI VALENTIN, ajutat sa i se prelungeasca interimatul de catre UNGUREANU TIBERIU IRINEL si de ILIE MARIAN  & DAN HALCHIN din A.N.P.

Iata toata activitatea acestui domn care a patat  imaginea sistemului si care se lauda prin unitate ca va fi, din nou imputernicit, chiar daca Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a dat dispozitie ca astfel de imputerniciri sa inceteze:

Perioada de activitate: 2004 – 2023

A lucrat:

PERIOADA LOCATIE FUNCTII
Aproximativ 2004-2009 Penitenciar Ploiești  locțiitor șef tură, comandant secție*
Aproximativ 2009-2015 Administrația Națională a Penitenciarelor Ofițer execuție pază
Aproximativ 2015-2023 Penitenciar Ploiești Director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar*(2015-2021), împuternicire director(2021-2023)
* funcții primite cu ajutorul lui fost director adj. A.N.P. Stancovici Marian

 

VICII cunoscute: femei, cadouri, bani, putere.

CUNOSCUT pentru: răutate, răzbunare, parșivenie, minciună.

TIMELIME: 2004-2009

Cunoscut în Academia de Poliție ca petrecăreț, bun prieten cu Ghiță Florin(ANP) și Gavrilovici Iulian (ANP). Ulterior relațiile s-au răcit, anul acesta cunoscându-se o altercație fizică cu ultimul pentru o doamna.

Se remarcă în Penitenciarul Ploiești unde a fost repartizat din Academie ca un bun tovarăș de băutura, atât cu schimbul cât și cu prietenii.

După Academia de Poliție devine foarte bun prieten cu actualul director adjunct general ILIE MARIAN, pe care îl și cazează în locuința personală pentru aproape 2 ani de zile. La momentul în care acesta ajunge director general adj., tupeul lui MATEI VALENTIN crește exponențial, el fiind cel ce conduce relația.

ILEI MARIAN este promovat de actualul director general DAN HALCHIN pentru un favor făcut când HALCHIN era la ananghie ca director de unitate.

Cei doi devin buni prieteni(ILIE și MATEI), fiind notorii petrecerile în care erau morți de beți, în compania agenților din subordine. Ambii au activat o perioada la Penitenciarul Ploiești, ambii s-au reîntâlnit la A.N.P., apoi MATEI vine ca director adjunct pază la Ploiești.

Ambii au ca „naș” pentru urcarea în sistem pe fostul director adj. A.N.P. Stancovici Marian (mulți dintre ploieștenii vremii o au, fiind acum în funcții importante din ANP/unități).

Aprox. 2008: ia prin concurs funcția de șef secție interioară, lucrând cu un director corupt –  RADU TIBERIU (https://adevarul.ro/stiri-locale/ploiesti/directorul-penitenciarului-ploiesti-a-fost-revocat-927242.html) de la care învață meserie – ulterior șicanările și modul de lucru la mânării sunt copiate de la acesta,

Devine un pion important al acestuia, existând bănuieli că era și MATEI în relațiile neprincipiale cu deținuții avute de directorul RADU TIBERIU –  introducere telefoane, scoatere la muncă a unor anumiți deținuți, acordarea de permisii unora favorizați.

În această perioadă se discuta de către ofițerul de la prevenire VLAD POMPILIU despre coruperea lui MATEI, ce din funcția de șef de secție a cerut unui deținut să îi asigure montarea geamurilor termopane la o locuință a acestuia.

Agentul VLAD POMPILIU devine ofițer – șef birou prevenirea criminalității la un concurs în care a fost președinte UNGUREANU TIBERIU IRINEL, cel care acum pune bețe în roate unui fost protejat: STOICA COSTIN IRINEL – cel dorit ca director la nivelul MJ.

MATEI este cel care este trimis sa facă flagrant unui agent din această rețea ce baga telefoane, agentul este prins, nu pățește nimic, iar la întoarcerea de la A.N.P. a lui MATEI (2015), acesta îi acordă salariu de merit, perfect pentru a putea ieși la pensie vechiul prieten! Respectivul agent era cunoscut ca fiind corupt.

Adversarul lui RADU TIBERIU de moarte devine STĂNESCU ANDREI, un ofițer promoție 2005, prieten bun cu MATEI la acea dată care dorește demiterea lui RADU pentru fapte de corupție.

RADU prin intermediul lui MATEI si a unei comisii de disciplină favorabile în câteva luni îl pedepsește pe acesta de 4 ori căutând să îl elimine din sistem.

Este momentul când oamenii buni încep să ia în serios activitatea directorului RADU, care după 2 ani este în vizorul DNA și se pensionează de urgență

Relația dintre MATEI și STĂNESCU se deteriorează, aceasta având urmări în ultima parte a timeline-ului.

Are mai multe relații neprincipiale/sau dorește să aibă cu colegele, relații de care află și soția acestuia.

TIMELIME: 2009-2015

După ce informațiile cu termopanele apar în unitate, la puțin timp reușește să ajunge la A.N.P. unde era deja prietenul ILIE.

Informațiile din perioada ANP sunt puține dintre care:

– incident de securitate cu pierderea unui stick clasificat, este scăpat basma curată – directorul general adj. STANCOVICI MARIAN ce îl protejează,

– ajunge în dizgrație după  ce are relații amoroase cu amanta superiorului de care trebuia să aibă grijă (conform bârfelor),

TIMELIME: 2015-2021

Lucrează pe funcția de director adjunct deținerii și regim penitenciar, pe care o ia prin concurs, sprijinit fiind de STANCOVICI.

Nu iese în lumină căci la comanda unității nu a avut oameni care să accepte genul acesta de corupție.

Este de notorietate o situație când directorul este plecat în concediu și MATEI care ii ținea locul invita la unitate o firma de se ocupa cu ochelarii de vedere, firma pe care directorul special nu a dorit-o in unitate fiindcă se știa că făcea ochelari doar pentru decontare. MATEI era interesat de acest aspect. Era clar ca nu era posibil mai mult sa facă.

Prima problemă oficial apărută: încearcă un limbaj neprotocolar/amoros cu o colega ce ajunge să îl denunțe până la  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Se ajunge la șicanări specifice lui, gen: note raport cu ce activități ai executat azi si perioada, etc., căprării.

Oameni valoroși se pensionează căci tânărul director adjunct își plătește polițe vechi, în special ofițerilor.

TIMELIME: 2021-2023

Din luna martie 2021 acesta este împuternicit director, fiind momentul de la care unitatea se destramă. În cei doi ani de când MATEI conduce penitenciarul acesta, daca pe timpurile celorlalți directori se atrăgea personal din penitenciarele de la Mărgineni si Târgșor, acum multe cadre caută să plece: detașări MJ, pensionări, demisii la transferuri între unități.

Refuză plata drepturilor salariale juristului unității câștigate în instanță, pe bază de interpretare trunchiată a sentinței. Un alt adversar, juristul: Negoiță Elena.

Din anul 2022 începe să aibă relații personalizate cu anumiți oameni de afaceri ce iau de la penitenciar deținuți pentru puncte de lucru.

Se remarcă prin ridicarea nivelului de trai (pe surse reale). De la telefoane și ceasuri achiziționate de la colegi in rate, sare la ceas Apple modelul Premium, telefon Apple, parfumuri Erba Pura, adidași Valentino, atipice pentru puterea financiara avuta pe funcția de director adjunct. Salarizarea fiind aproape identică, deci… o alta sursa de venit trebuie să aibă.

Alineatul precedent este observat si de către STĂNESCU ANDREI – fostul tovarăș, care are proasta inspirație să atragă atenția ofițerului prevenire VLAD POMPILIU pentru a verifica. Acesta vinde informația lui MATEI pentru a lua salariu de merit si a ieși la pensie, după care începe hărțuirea ofițerului informații clasificate STĂNESCU A de către MATEI ce ține de mai bine de 1 an.

În încercarea de a-l da afară folosește aceleași motive pe care le-a învățat de la fostul director, RADU. Este schimbată comisia de disciplină pentru a se mula pe noile dorințe și pedepsele se țin lanț contra oricărui îl contrazice(ex. STANESCU, in 6 luni comisia a cercetat 6 dosare, a fost pedepsit in 5 fără audiere, mai s-a lăudat zilele acestea când spera sa rămână director cu încă 2 sesizări contra lui).

STANESCU ANDREI este marele adversar ce îl are la nivelul unității la acest moment, căci nu se lasă îngenunchiat de acest infractor cu Academie(șicanele către STANESCU de la jigniri, la intrări in birou pentru a-l surprinde în abatere, comisii de disciplina nenumărate, furt de documente atestat prin înscrisuri, încercarea de a-l demite prin retragerea accesului la informații clasificate, obligarea de îndeplinire a altor atribuții decât cele din fisa postului pentru a sesiza iar comisia de disciplina – majoritatea din acestea  sunt in desfășurare)

Acesta face demersuri de a sesiza comisia de disciplină a MJ contra lui MATEI VALENTIN, dar se găsesc mereu „motive” să se claseze sesizările – unele hilare, termene depășite cu intenție, altele necercetate când discutăm chiar de fapte de corupție(4 sesizări  din partea lui STĂNESCU și 1 din partea juristului la acest moment, 3 dintre cele 5 deja clasate, ultimele două în lucru).

Ajunge să conducă unitatea prin frică, opresiune, răzbunare. La acest moment nimeni cu excepția lui ANDREI STĂNESCU și a juristului nu are curajul a refuza dispoziții.

Marginalizează ofițerul secretariat caci si aceasta nu are o problema a sesiza si spune neregulile constate(audiente cu fost deținuți care vin sa ceara anumite bunuri înapoi de la MATEI,) și da alte atribuții pentru a se răzbuna. Ele sunt executate fără comentarii pentru a nu se ajunge în situația emblematică deja a domnului STANESCU A.

Se fac cel puțin 3 sesizări către Inspecție Penitenciară, dar sectorul este plin de oameni aserviți și în nicio situație MATEI nu este găsit vinovat.

Este susținut si de directorul general DAN HALCHIN pentru că a realizat un punct de lucru exterior permanent(fapt sezisat de noi si blamat: secție în afara unității ce poate deveni penitenciar privat). Și nicio dorință de a fi stras la răspundere nu a existat. Filiera aici este MATEI- ILIE MARIAN – DAN HALCHIN.

La momentul in care adjunctul său pe pază numit tot RADU, dar MADALIN nu i-a acceptat anumite doleanțe, MATEI cheamă prietenii din ANP in control când e in concediu și îl găsește ca singurul vinovat pe RADU, ce renunța la funcția in care era împuternicit. Acesta de scârba iese la pensie, alt profesionist corect pierdut pentru unitate.

Aduce de la Găești un acolit al lui ILIE MARIAN, numit BANICA EMIL ce acceptă tot ce MATEI propune a face.

Are loc o evadare pe 19.05.2023 din interiorul penitenciarului(secție exterioară unde a avut loc controlul prietenilor lui MATEI de mai de sus, control de rutina ce s-a lăsat cu pedepsirea lui RADU la comisia de disciplină de la ANP) si in concluziile ANP-ului  totul este ok, doar un agent a fost de vina ca nu a fost suficient de rapid, deci celelalte masuri de siguranța au fost perfecte. Nimeni de vina…Va puteți imagina la o evadare? Si la un control de rutină dai in directorul adjunct?

Pentru a scoate la muncă anumiți deținuți face presiuni pe lângă directorii adjuncți pază (RADU MADALIN– 2019-2023, BANICA EMIL – 01.01.2023 -31.03.2023, STOICA COSTIN – 01.04.2023) ce sunt șefii de drept la aceste comisii.

RADU și STOICA nu au acceptat, dar la BANICA sunt date ca a venit cu biletele lui MATEI cu cine sa fie scos la munca. In disperare de cauza chiar săptămâna trecută a încercat sa scoată singur la munca, depășindu-și atribuțiile dând la o parte directorul adj. Supleant, STOICA fiind în concediu.(https://www.incisivdeprahova.ro/2023/07/21/matei-neprihanitul-cand-iti-sapi-singur-groapa/).

NU au existat reacții de la ANP contra lui MATEI pana la acest moment, decât pentru a-l acoperi!

Tânăra ofițereasă DENISA OIȚĂ (suspectata de o relație cu MATEI), cu 2 ani de experiență a împuternicit-o pe funcție de conducere încercând să încalce legea, prin acordarea de autorizație temporară de acces la informații clasificate secrete de stat (se împuternicea imediat). Fiind pe clasificate, a întâlnit rezistența lui STĂNESCU ce a notificat ANP-ul cu dispoziția ilegală (art. 4 din Legea 145/2023), aceștia dându-i dreptate în final. Chiar și așa, inutil de zis că la nivelul unității ofițerul a fost pedepsit de comisia de disciplină.

Are contact constant prin mijloacele de comunicare gen whats up cu UNGUREANU TIBERIU IRINEL, personaj foarte puternic ce am concluzionat, cu probe,  că îl susține.

Prin relațiile dobândite a blocat un dosar penal unde este cercetat alături de fosta secretară și acolită –  Anghelache Ramona, fostul director Brânzan Celestin, fosta șefă de la logistică Izabela Dănescu.

Rude angajate: verișori, fini, afini, plus că participă la aproape orice concurs organizat de ANP.

La acest moment abia dacă mai are oameni cu care să lucreze pe pază, toată lumea fuge pentru a nu lucra cu el. Pe față sau cu jenă niciun compartiment nu dorește să mai aibă de-a face cu acest om: clasificate, juridic, secretariat, reeducare, logistică, PAZĂ, toate așteaptă o schimbare.

Avem semnale că și mai mulți oameni din Penitenciarul Ploiești vor ieși la pensie, se vor transfera, chiar vor demisiona din cauza lui dacă nu este demis, pus la locul lui.

Din nevoia de schimbare au apărut încă 2 sindicate in acest an, in total 4. Oamenii sunt disperați dar si speriați căci nimic nu l-a atins. (Cristina T.).

N. R – Mai reamintim doar ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.
Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului. 

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood:

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Aroganta maxima la Penitenciarul Ploiesti dupa „descinderea” celor de la Departamentul Inspectie Penitenciara din ANP

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

 

Dacă ministrul justiției , domnul Predoiu Cătălin, ar tine cont de ceea ce am divulgat în presă acestui director, împuternicit , cms șef de politie penitenciara Valentin Matei i-ar fi fost întreruptă împuternicirea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exclusiv

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III) – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra si autoritatile competente ce se ascunde in spatele scandalului în plină stradă cu poliţia in care s-a prezentat opiniei publlice cum „mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru ultraj după ce au sărit la bătaie”.

Sau, mai bine zis, cum un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni determina o ampla „Alba – Neagra” a instantelor prahovene privind drepturile si libertatile cetatenesti.

Un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri ce are in spate un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni si razbunarea politistului asa zis „incoronat”. Se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.

Precizam anterior ca detinem toate inregistrarile audio-video portabile de tip body camera utilizate de toti politistii de la aceasta hilara si abuziva interventie, precum si alte inregistrari de pe alte camere din zona incidentului!

La data de 06.05.2024, o petrecere organizata cu ocazia unei zile de nastere, in centrul orasului Boldesti Scaieni, avea sa se transforme intr-o posibilitate de razbunare a agentului principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate.

In mediul din Politia Boldesti Scaieni este recunoscuta ura viscerala a agentului in cauza pentru fratii C.M.A si C.F.G., deoarece agentul principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate a aflat, dupa ce s-a casatorit, ca sotia sa a avut o relatie, inainte de casatorie, chiar cu C.M.A.

Contactat de redactia ziarului Incisiv de Prahova, omul de afaceri D.F.V a dat un amplu interviu, confirmand dezvaluirile noastre:

Cu privire  la situatia in care ma regasesc la ora actuala doresc sa precizez faptul ca sunt o victima colaterala  ca urmare a atitudinii ostile pe care agentul sef de politie Mataiche  Marian din cadrul Politiei Orasului Boldesti- Scaeni o are fata de  domnul C A aceasta fiind cauzata de o relatie amoroasa pe care sotia politistului a avut -o cu domnul C , situatie reala care rezulta si este confirmata de o declaratie aflata la dosarul cauzei, neavuta in vedere de catre procuror la momentul analizarii imprejurarilor care a generat actiunea nelegala a politistilor.

Doresc sa precizez faptul  ca   informatiile dezvaluite in investigatia ziarului dvs sunt corecte, situatia prezentata publicului fiind reala, la dosarul cauzei existand probe care confirma cele relatate.

Intrucat faza de urmarire penala este una nepublica, pana la aceasta data nu am avut posibilitatea efectiva de  a ma apara si a solicita administrarea unor probe care sa imi  dovedeasca nevinovatia, dosarul fiind directionat doar pe prezentarea acuzatiilor, dar odata cu trimiterea in judecata a dosarului  am convingerea ca dreptatea va triumfa si ca justitia va analiza obiectiv, echidistant,  probele pe care le voi prezenta.

Referitor la acuzatiile care mi se aduc, din insasi probele administrate de procuror doar in acuzarea mea, se poate observa ca acuzatia nu are niciun fundament real.

Filmarea prezentata de catre ziarul dumneavoastra confirma inexistenta vreunei fapte de natura penala pretins savarsita de catre mine dar si faptul ca agentii de politie, in special Picior Alexandru, au actionat doar cu scop sicanator, prin atituidnea lor urmarind provocarea lui C A, victima colaterala fiind eu.

Mai mult  decat atat, agentul de politie Picior Alexandru m-a abuzat efectiv, acest lucru regasindu se pe filmarea de la momentul interventiei cand a inteles sa foloseasca forta si spray-ul  iritant lacrimogen impotriva mea fara nici un motiv real.

Declaratiile acestuia date in faza de urmarire penala sunt in mare parte false, contradictorii cu situatia de fapt rezultata din imaginile filmate chiar de body cam-ul montat pe  el, motiv pentru care voi solicita expertizarea acestor inregistrari, pentru a demonta aceste falsuri.

Am incredere in justitia din Romania, chiar daca la prima vedere atat rechizitoriul cat si ultimele decizii imi sunt nefavorabile.

Acesta este primul meu punct de vedere public  referitor la aceasta speta”.

Revenim cu filmarile si declaratiile false date de agenti si incepem cu declaratia data de agentul de politie Picior Alexandru. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop? – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra si autoritatile competente ce se ascunde in spatele scandalului în plină stradă cu poliţia in care s-a prezentat opiniei publlice cum „mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru ultraj după ce au sărit la bătaie”.

Sau, mai bine zis, cum un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni determina o ampla „Alba – Neagra” a instantelor prahovene privind drepturile si libertatile cetatenesti.

Un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri ce are in spate un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni si razbunarea politistului asa zis „incoronat”. Se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.

Precizam anterior ca detinem toate inregistrarile audio-video portabile de tip body camera utilizate de toti politistii de la aceasta hilara si abuziva interventie, precum si alte inregistrari de pe alte camere din zona incidentului!

La data de 06.05.2024, o petrecere organizata cu ocazia unei zile de nastere, in centrul orasului Boldesti Scaieni, avea sa se transforme intr-o posibilitate de razbunare a agentului principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate.

In mediul din Politia Boldesti Scaieni este recunoscuta ura viscerala a agentului in cauza pentru fratii C.M.A si C.F.G., deoarece agentul principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate a aflat, dupa ce s-a casatorit, ca sotia sa a avut o relatie, inainte de casatorie, chiar cu C.M.A.

Contactat de redactia ziarului Incisiv de Prahova, omul de afaceri D.F.V a dat un amplu interviu, confirmand dezvaluirile noastre:

Cu privire  la situatia in care ma regasesc la ora actuala doresc sa precizez faptul ca sunt o victima colaterala  ca urmare a atitudinii ostile pe care agentul sef de politie Mataiche  Marian din cadrul Politiei Orasului Boldesti- Scaeni o are fata de  domnul C A aceasta fiind cauzata de o relatie amoroasa pe care sotia politistului a avut -o cu domnul C , situatie reala care rezulta si este confirmata de o declaratie aflata la dosarul cauzei, neavuta in vedere de catre procuror la momentul analizarii imprejurarilor care a generat actiunea nelegala a politistilor.

Doresc sa precizez faptul  ca   informatiile dezvaluite in investigatia ziarului dvs sunt corecte, situatia prezentata publicului fiind reala, la dosarul cauzei existand probe care confirma cele relatate.

Intrucat faza de urmarire penala este una nepublica, pana la aceasta data nu am avut posibilitatea efectiva de  a ma apara si a solicita administrarea unor probe care sa imi  dovedeasca nevinovatia, dosarul fiind directionat doar pe prezentarea acuzatiilor, dar odata cu trimiterea in judecata a dosarului  am convingerea ca dreptatea va triumfa si ca justitia va analiza obiectiv, echidistant,  probele pe care le voi prezenta.

Referitor la acuzatiile care mi se aduc, din insasi probele administrate de procuror doar in acuzarea mea, se poate observa ca acuzatia nu are niciun fundament real.

Filmarea prezentata de catre ziarul dumneavoastra confirma inexistenta vreunei fapte de natura penala pretins savarsita de catre mine dar si faptul ca agentii de politie, in special Picior Alexandru, au actionat doar cu scop sicanator, prin atituidnea lor urmarind provocarea lui C A, victima colaterala fiind eu.

Mai mult  decat atat, agentul de politie Picior Alexandru m-a abuzat efectiv, acest lucru regasindu se pe filmarea de la momentul interventiei cand a inteles sa foloseasca forta si spray-ul  iritant lacrimogen impotriva mea fara nici un motiv real.

Declaratiile acestuia date in faza de urmarire penala sunt in mare parte false, contradictorii cu situatia de fapt rezultata din imaginile filmate chiar de body cam-ul montat pe  el, motiv pentru care voi solicita expertizarea acestor inregistrari, pentru a demonta aceste falsuri.

Am incredere in justitia din Romania, chiar daca la prima vedere atat rechizitoriul cat si ultimele decizii imi sunt nefavorabile.

Acesta este primul meu punct de vedere public  referitor la aceasta speta”.

Revenim cu filmarile si declaratiile false date de agenti si incepem cu declaratia data de agentul de politie Picior Alexandru. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori!

Despre politisti corupti din IPJ Prahova acuzati de fapte inimaginabile pentru niste oameni ai legii am mai dezvaluit (aici), (aici), etc.

Ziarul Incisiv de Prahova va dezvaluie, incepand cu acest numar, o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra si autoritatile competente ce se ascunde in spatele scandalului în plină stradă cu poliţia in care s-a prezentat opiniei publlice cum „mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru ultraj după ce au sărit la bătaie”.

Sau, mai bine zis, cum un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni determina o ampla „Alba – Neagra” a instantelor prahovene privind drepturile si libertatile cetatenesti.

Un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri ce are in spate un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni si razbunarea politistului asa zis „incoronat”. Se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.

Precizam anterior ca detinem toate inregistrarile audio-video portabile de tip body camera utilizate de toti politistii de la aceasta hilara si abuziva interventie, precum si alte inregistrari de pe alte camere din zona incidentului!

Legea prevede expres și în mod excepțional, utilizarea forței de către autoritățile publice, atât în privința contextului, cât și a procedurilor.

La data de 06.05.2024, o petrecere organizata cu ocazia unei zile de nastere, in centrul orasului Boldesti Scaieni, avea sa se transforme intr-o posibilitate de razbunare a agentului principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate.

In mediul din Politia Boldesti Scaieni este recunoscuta ura viscerala a agentului in cauza pentru fratii C.M.A si C.F.G., deoarece agentul principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate a aflat, dupa ce s-a casatorit, ca sotia sa a avut o relatie, inainte de casatorie, chiar cu C.M.A.

De atunci, cei doi frati au avut parte de sicanari, persecutari transformate in procese-verbale de contraventie, provocari, etc fapte ce dovedesc labilitatea psihica a politstului sus mentionat.

Si, ati ghicit, petrecerea era data chiar de C.M.A cu ocazia zilei sale de nastere.

Va dezvaluiam ca, un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri, doar ca a fost printre invitatii la aceasta onomastica a numitului C.M.A.

Sa revenim la seara zilei de 06.05.2024, cand ,la fata locului, era si agentul Picior Alexandru din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Serviciul Rutier care se deplasase in zona la un accident.

In jurul orelor 21.30 apare in scena atat agentul principal de politie Mataiche Marian, cat si agentul Picior Alexandru care s-au deplasat la locatia detinuta de cei doi frati C.M.A si C.F.G deoarece se primise o reclamatie ca muzica era prea tare.

Si acum sa va redam, prima data dupa inregistrarea audio-video portabila de tip body chiar a agentului de politie Mataiche Marian.

Cand a vazut ca este vorba despre cei doi frati, agentul principal a vazut negru in fata ochilor si a inceput sicanarea si provocarea, pe fata: „A….tot voi sunteti din familia C…?”, pentru ca ulterior sa solicite sprijinul din dispecerat mintind ca a fost amenintat cu moartea. Ulterior, ce s-a intamplat o sa vedem impreuna pe parcursul acestor dezvaluiri.

Ce vrem sa scoatem in evidenta, in acest prim episod, este abuzul grosolan al agentului Picior Alexandru fata de omul de afaceri D.F.V care a avut vina si „inspiratia” sa se afle la locul nepotrivit in plina ura viscerala a agentului principal de politie Mataiche Marian fata de fratii C.M.A si C.F.G.

Din filmarea de pe camera agentului principal de politie Mataiche Marian se poate vedea cu usurinta cum, dupa provocari repetate si sicanari, Picior Alexandru a pulverizat spray lacrimogen în fața tuturor participantilor, si fara o noima se poate observa cum ii pulverizeaza si omului de afaceri D.F.V doar pentru ca acesta intreba de ce a pulverizat cu spray lacrimogen fata de alti invitati. Acesta sa fie un comportament normal in anul de gratie 2024 in Politia Romana?
Sa mentionam ca dupa acest incident, omul de afaceri D.F.V s-a deplasat la sediul politiei pentru a depune plangere penala impotriva lui Picior Alexandru dar, nu a mai apucat ca politistii „au obtinut” mandat de retinere.

 

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti

Prima instanta constata “slaba” pregatire a politistilor din Boldesti Scaieni

La data de 08.05.2024, Judecatorul de drepturi si libertati – Codres Adelina constata, pe buna dreptate, proasta pregatire a politistilor de la INTERVENTIE SI DISPUNE PUNEREA IMEDIATA A ACESTORA IN LIBERTATE.

Acest judecator a constatat ce era evident, fara sa cunoasca dedesubturile acestui conflict, nici ura viscerala  a agentului principal de politie Mataiche Marian pentru fratii C.M.A si C.F.G., nici provocarile si sicanarile efectuate de acesta.

 

Apararea politistilor abuzatori in a doua instanta

PREMIERA MONDIALA a INSTANTEI

După ce inițial au fost puși în libertate, asa zisii agresori au fost arestați.

După expirarea mandatelor de reținere, judecătorul de drepturi și libertăți a decis cercetarea celor trei agresori în stare de libertate, însă contestația la această măsură, judecată luni, 13 mai, i-a trimis pe aceștia în spatele gratiilor.

 

In prezent, omul de afaceri D.F.V se afla in arest la domiciliu suferind mari prejudicii pe firmele sale si este hotarat sa isi recupereze aceasta paguba de la cei cu adevarat vinovati.

Va dezvaluiam ca se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.. In episoadele urmatoare va devoalam alte inregistrari bomba si alte aspecte ascunse opiniei publice si magistratilor. Vom reveni. (Cristina T.).

 

Legea 360/2002

 Articolul 2(1) Politistul este investit cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu, în limitele competentelor stabilite prin lege.(2) Autoritatea funcției nu poate fi exercitată în interes personal.

Articolul 3Politistul își desfășoară activitatea profesională în interesul și în sprijinul persoanei, comunității și instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii, cu respectarea principiilor imparțialității, nediscriminarii, proportionalitatii și gradualitatii.

Articolul 4(1) Politistul este obligat să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Constituția și legile tarii, jurământul de credința față de România, prevederile regulamentelor de serviciu și sa îndeplinească dispozițiile legale ale sefilor ierarhici privind activitatea sa profesională.(2) Politistul răspunde, în condițiile legii, pentru modul în care își executa atribuțiile de serviciu.

Articolul 5Șefii ierarhici din cadrul Poliției Române răspund pentru legalitatea dispozițiilor date subordonaților. Ei sunt obligați sa verifice dacă acestea au fost transmise și înțelese corect și sa controleze modul de îndeplinire a lor.

Capitolul V Drepturi și obligații

Articolul 31(1) În realizarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este învestit cu exercițiul autorității publice și are următoarele drepturi și obligații principale:

  1. să legitimeze și să stabilească identitatea persoanelor, în condițiile prezentei legi;

In acest caznu a fost legitimat

  1. să conducă persoane la sediul poliției, ca măsură administrativă, în condițiile prezentei legi;-

-nu am fost condus la sediu

(2) În exercitarea drepturilor conferite de prezenta lege polițistul are obligația să respecte întocmai drepturile și libertățile fundamentale ale omului, prevăzute de lege și de Convenția europeană a drepturilor omului.

(3) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este obligat să aibă un comportament civilizat, să dea dovadă de amabilitate și solicitudine, respectiv să adopte o atitudine politicoasă și fermă. Polițistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare si abilitati de gestionare a situatiei conflictuale.

Articolul 39(1) Persoana condusă la sediul poliției, în situațiile prevăzute la art. 36 alin. (1), poate contesta măsura dispusă de polițist, înainte de încetarea acesteia, la șeful ierarhic al polițistului.(2) Contestația se depune, în scris, la polițist sau la șeful ierarhic al acestuia. Polițistul care primește contestația este obligat să o transmită de îndată șefului său ierarhic. La depunerea contestației, persoana condusă la sediul poliției primește o dovadă de primire.(3) Șeful ierarhic al polițistului se pronunță cu celeritate, în scris. Înscrisul se înregistrează în evidențele unității de poliție, iar o copie a acestuia se predă persoanei în cauză sau reprezentantului legal. Refuzul primirii copiei se consemnează pe înscris.(4) În cazul în care constată că nu este necesară menținerea măsurii, șeful ierarhic al polițistului are obligația de a permite persoanei să părăsească sediul poliției.

In acest caz- Seful nu a stat de vorba

Articolul 44  Polițistul este îndreptățit să utilizeze bastoane, tonfe, dispozitive cu substanțe iritant-lacrimogene și/sau paralizante, câini de serviciu, scuturi de protecție, căști cu vizor, dispozitive cu electroșocuri, arme neletale cu bile de cauciuc sau alte arme neletale, precum și alte mijloace de imobilizare care nu pun în pericol viața sau nu produc o vătămare corporală gravă, în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente ale persoanei, atunci când:

  1. a)utilizarea forței fizice nu a fost sau nu este aptă să producă acest rezultat; sau
  2. b)aceasta intenționează să săvârșească sau săvârșește acțiuni violente cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.

Articolul 45  Polițistul este obligat ca, în cel mai scurt timp, să solicite serviciilor specializate acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor împotriva cărora au fost utilizate dispozitive cu electroșocuri, persoanelor afectate de utilizarea substanțelor iritant-lacrimogene, precum și persoanelor rănite prin utilizarea mijloacelor de constrângere. De îndată ce va fi posibil, situația se raportează verbal și, ulterior, se întocmește un proces-verbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment15 ore inainte

realme GT 6 va fi oferit cu cel mai nou procesor Snapdragon

realme anunță și noile căști Buds Air 6 Pro și funcții AI București, România, 17 iunie 2024 – realme, brandul de...

Eveniment5 zile inainte

Primul Galaxy Watch FE facilitează accesul și mai multor utilizatori la tehnologia avansată de monitorizare a sănătății de la Samsung

Galaxy Watch FE oferă informații detaliate asupra sănătății și experiențe conectate Samsung Galaxy într-un design elegant 13 iunie 2024 –...

EvenimentO săptămână inainte

ADATA prezintă la Computex 2024 inovații pentru un viitor sustenabil

Tematica ADATA pentru 2024 este „Inovează astăzi, îmbrățișează ziua de mâine” ADATA Technology, lider mondial în domeniul modulelor de memorie...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Sluga clanului Cosma, Hurloiu Alexandru, candidat din partea PNL la Primaria Baicoi, sfidează si Consiliu Local Băicoi

După ce si a bătut joc de Băicoieni reparandu-le conductele de apă cu cepuri de lemn, Hurloiu Alexandru, candidatul PNL...

cursuri de vara engleza cursuri de vara engleza
Social2 săptămâni inainte

Cursuri de vara de engleza. Strategia care te ajuta sa treci cu brio de examenul pentru obtinerea atestatului Cambridge

Invatarea limbii engleze este o abilitate esentiala pentru succesul profesional. Una dintre cele mai prestigioase certificari care atesta competentele lingvistice...

Eveniment3 săptămâni inainte

realme va aduce noul flagship GT 6 în Europa

București, România – 31 mai 2024 – realme, brandul de smarphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță că...

blefaroplastie nonchirurgicala laser CO2 blefaroplastie nonchirurgicala laser CO2
Social3 săptămâni inainte

Rejuvenare facială: Vrei să afli dacă ești candidatul potrivit?

Rejuvenarea facială este un proces complex care implică o varietate de proceduri și tehnici menite a îmbunătăți aspectul tenului și...

Eveniment3 săptămâni inainte

„Un client care ne spune din ce motiv este nemulțumit este un client generos, pentru că ne arată unde greșim” – Flavia Popa, BRD

29 mai, București. Într-un mediu economic marcat de amenințări și vești negative, păstrarea realismului este esențială. Atât în deciziile pe...

Eveniment3 săptămâni inainte

realme lansează oficial modelul C67 în România

București, România, 28 mai 2024 – realme, brandul cu cea mai rapidă ascensiune din piață este pregătit să redefinească standardul din...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cele mai bine vândute dispozitive Navitel: Navitel R600, R66 2K și AR280 Dual

Navitel, lider în domeniul soluțiilor de navigație și tehnologie auto, anunță că modelele sale de camere de bord Navitel R600,...

Eveniment3 săptămâni inainte

Tiny House Festival se mută la Vama Veche: cel mai mare eveniment de vacanțe în natură din Europa de Est

Ceamai mare expoziție de locuințe neconvenționale de vacanță are loc anul acesta pe malul mării, cu 40 de unități de...

Eveniment3 săptămâni inainte

Heineken® România și Uber le oferă suporterilor o experiență VIP la finala UEFA Champions League

Heineken® România și Uber lansează o colaborare dedicată fanilor înfocați ai fotbalului, prin care le oferă acestora o experiență VIP...

Eveniment4 săptămâni inainte

De 22 de ani „Open for Madness”: 4.000 de rețete, 6.500 de decoruri și peste 1.000.000 de oameni care au savurat experiențele Flavours

Flavours marchează 22 de ani de prezență și supremație pe segmentul de catering cu „Open for Madness”, o campanie de...

Eveniment4 săptămâni inainte

HONOR prezintă o arhitectură AI pe patru niveluri și colaborează cu Google Cloud pentru mai multe experiențe la VivaTech 2024

Experimentați fotografia de portret la calitate de studio cu inteligența artificială pe noua serie HONOR 200 [Paris, Franța – 23...

Eveniment4 săptămâni inainte

BenQ lansează primul monitor pentru programare din lume

Seria RD oferă o claritate absolută și un mediu optimizat pentru programatori București, România – BenQ, brandul renumit la nivel mondial...

Eveniment1 lună inainte

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Mai multe cititoare Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital...

Eveniment1 lună inainte

Gaming pentru toți: AGON by AOC își extinde gama de monitoare G4 cu două noi modele accesibile

București, 15 mai 2024 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT...

Eveniment1 lună inainte

Avantajele concilierii cu banca față de „darea în plată” și „falimentul personal”

15 mai, București. Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu...

Știrile Săptămânii