Connect with us

Sănătate

Principalele motive pentru care sa apelezi la un consult neurologic

Publicat

pe

Cu toate progresele medicale din ultimele decenii, statisticile vorbesc despre un numar in continua crestere in randul persoanelor afectate de boli neurologice. In acest context este extrem de important ca in cazul simptomelor specifice, pacientii sa se adreseze unui neurolog. Neurologul este medicul specializat in punerea diagnosticului si gasirea unui tratament care sa vizeze limitarea efectelor bolilor aparute la nivelul sistemului nervos.

Sistemul nervos este compus din sistemul nervos central si sistemul nervos periferic. Avem in vedere un ansamblu complex care include maduva spinarii si creierul. Exista diferite afectiuni, tulburari sau leziuni care se intampla la nivelul sistemului nervos. Toate acestea au nevoie de servicii care sunt disponibile intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti. Motivele pentru care sa apelezi la un medic neurolog sunt de asemenea multiple.

Dureri de cap frecvente, severe sau persistente

Un prim motiv care te poate pune pe ganduri este cel dat de durerile de cap frecvente, severe sau persistente. Cu toate ca durerile de cap pot fi intalnite pentru un numar mare de persoane si pot fi cauzate de diferite lucruri, migrenele frecvente, durerile de cap severe sau durerile de cap persistente fara vreun motiv anume pot reprezenta un motiv suficient pentru a apela la serviciile unui neurolog.

Stari de ameteala, vertij si dezechilibrul

De multe ori asociate cu durerile de cap sunt si starile de ameteala sau chiar dezechilibrul fizic. Daca starile de ameteala sunt frecvente si persista, fara a exista o cauza cunoscuta pentru aceste stari, atunci cu siguranta ca poti avea in vedere o consultatie neurologica. Inclusiv vertijul sau dezechilibrul pot fi aspecte care sa te convinga sa te programezi pentru un consult la un specialist in neurologie Bucuresti.

Furnicaturile si senzatia de amorteala

Tot in randul motivelor care recomanda programarea la un medic neurolog regasim si prezenta unor manifestari precum furnicaturi sau senzatie de amorteala. Chiar daca anumite pozitii inadecvate sau incorecte pot cauza senzatii precum furnicaturi sau amorteala datorita faptului ca nu permit circulatia optima a sangelui, atunci cand astfel de simptome apar brusc si doar in anumite zone ale corpului, s-ar putea sa existe o problema neurologica.

Stari de slabiciune

Un alt simptom care recomanda programarea pentru o consultatie neurologica o reprezinta starile de slabiciune in diferite zone ale corpului sau la nivel muscular. Tot aici putem regasi si anumite probleme de miscare. Desi nu este obligatoriu, aceste stari de slabiciune se pot datora unor afectiuni la nivelul sistemului nervos.

Starile de confuzie, problemele de memorie si convulsiile

Nu in ultimul rand pot fi amintite printre motivele care recomanda o consultatie de specialitate pentru neurologie Bucuresti manifestari frecvente precum probleme de vedere, convulsii, starile de confuzie sau problemele cu memoria.

Acestea sunt cele mai importante motive care trebuie sa te puna pe ganduri daca te intrebi cand este recomandat sa apelezi la un consult neurologic. Oricare dintre simptomele sau manifestarile amintite mai sus pot reprezenta simptome ale unor afectiuni neurologice grave precum boala Alzheimer, epilepsia, accidentul vascular cerebral, tulburarile de miscare sau boala Parkinson.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Simona Iolanda Ateia, o viață dedicată îngrijirii copiilor suferinzi de diabet

Publicat

pe

De

Doctorul Simona Iolanda Ateia, având o înaltă calificare medicală prin studiile efectuate și stagii de specializare continuate de-a lungul a zeci de ani, și-a îmbinat dorința de a ajuta copiii suferinzi de diabet cu pasiunea pentru studierea acestei afecțiuni.

Absolventă a facultății de medicina generala a UMF “Carol Davila” din București, Simona Ateia a efectuat specializarea în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din dorința de a trata copiii suferinzi de diabetul de tip I, afecțiune care i-a stârnit un puternic interes de cunoaștere.

Implicată managerial în diferite clinici de renume din țară, Simona Iolanda Ateia a fost anterior numită între cele mai puternice femei din România de publicația financiară Business Magazin.

Performanță științifică, alături de performanță în îngrijirea pacienților

Pe lângă abilitățile de practician în medicină și cele manageriale, Simona Iolanda Ateia a excelat și în domeniul științific, fiind doctor în medicină, specializată pe factorii de risc ai proinsulinei pentru boala cardiovasculară, cu o lucrare susținută în anul 2015.

Ea s-a implicat în cercetare medicală și a publicat numeroase lucrări științifice pe plan național și internațional pe teme subscrise specializării sale în Diabetologie, aferente unor evenimente de largă recunoaștere în domeniu, precum conferințe și congrese în mari centre precum Berlin, Amsterdam, San Antonio, Madrid.

Un nume de referință în domeniul diabetologiei din România, Simona Iolanda Ateia, a avut o contribuție semnificativă în înțelegerea și tratamentul diabetului, prin participarea activă la conferințe și publicarea de lucrări relevante.

Dr. Simona Ateia despre dietă, pro insulină și procese metabolice

În decembrie 2013, a co-autorat articolul „Proinsulin and age in general population”, publicat în Journal of Medicine and Life. Studiul a explorat corelațiile între nivelurile de proinsulină și vârsta în populația generală, oferind noi perspective asupra markerilor biologici relevanți pentru diabet.

În octombrie 2013, la European Journal of Internal Medicine, Simona Ateia a prezentat „Proinsulin level as a predictor of metabolic syndrome in the Romanian population”, un studiu crucial care a analizat rolul proinsulinei ca predictor al sindromului metabolic, reflectând interesul său continuu în legătura dintre diabet și alte riscuri metabolice majore. În aceeași lună, a contribuit cu lucrarea „Relationship between proinsulin and cardiovascular risk variables in patients with diabetes”, prezentată tot la European Journal of Internal Medicine, consolidându-și reputația în cercetarea interrelației dintre diabet și boli cardiovasculare.

De asemenea, Simona Iolanda Ateia a fost implicată în studiul „Effects of lifestyle changes including specific dietary intervention and physical activity in the management of patients with chronic hepatitis C – A randomized”, publicat în august 2013 în Nutrition Journal. Această lucrare a examinat impactul modificărilor de stil de viață, inclusiv intervențiile dietetice specifice și activitatea fizică, în managementul hepatitei C cronice, subliniind abordarea ei holistică și multidisciplinară în tratamentul afecțiunilor cronice.

În noiembrie 2013, la Al 11-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în Iași, a fost prezentată lucrarea „Efectele modificării stilului de viața asupra insulinorezistenței și a nivelului de adiponectină la pacienții cu hepatită cronică cu virus C”. Aceasta a oferit noi perspective asupra managementului hepatitei C, prin prisma intervențiilor de stil de viață, reiterând importanța abordărilor integrate în tratamentul și cercetarea medicală.

Simona Iolanda Ateia s-a aplecat asupra felului în care interacționează afecțiunea diabetică cu alte afecțiuni, precum obezitatea și hepatita cronică

Contribuțiile sale la Al XXXII-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă din 2012 au fost remarcabile. Dr. Ateia a prezentat lucrarea „Relația între nivelul seric al leptinei și insulinorezistența la pacienții obezi cu hepatită cronică cu virus C”, aducând în discuție interacțiunile complexe dintre hepatită și metabolism. O altă prezentare, „Complicațiile gastrointestinale ale diabetului”, a arătat interacțiunea dintre diabet și complicațiile gastro-intestinale, consolidând nivelul de înțelegere cu privire la managementul diabetului.

La întâlnirea anuală a Obesity Society din San Antonio, Texas, în septembrie 2012, Simona Ateia a prezentat lucrarea „Relationship between serum Resistin Concentrations and insulin resistance in obese patients with chronic hepatitis C”. Această lucrare a adus contribuții importante în înțelegerea mecanismelor moleculare care leagă rezistența la insulină de inflamația cronică.

La European Association for the Study of Diabetes (EASD) Annual Meeting din octombrie 2012, în Berlin, lucrarea „Effects of the prudent diet versus low fat diet in cytokines profile in patients with diabetes and chronic hepatitis C” a fost bine primită pentru abordarea sa inovatoare privind dieta și managementul inflamației în contextul diabetului.

Participarea la United European Gastroenterology Week în Amsterdam, în octombrie 2012, a fost marcată de prezentarea „Corelațiile dintre concentrațiile serice ale rezistenței și insulinorezistența la pacienții obezi cu hepatită cronică cu virus C”, care a adâncit înțelegerea interacțiunii dintre procesele metabolice și cele hepatice.

În același an, la Congresul al 11-lea al Federației Europene de Medicină Internă în Madrid, lucrarea Simonei Ateia – „Complicațiile gastro-intestinale în diabet” – a evidențiat complicațiile secundare frecvente în managementul diabetului.

Aceste prezentări și publicații demonstrează angajamentul constant al Simonei Ateia în avansarea cunoștințelor medicale și aplicarea acestora în practica clinică, influențând profund domeniile de diabet, nutriție, boli metabolice și hepatologie. Prin activitatea sa prolifică în cercetare și participarea activă la conferințe științifice, a contribuit semnificativ la îmbunătățirea abordărilor terapeutice și la formarea unei înțelegeri mai profunde a interconexiunilor dintre diversele afecțiuni cronice.

Citeste in continuare

Sănătate

Secretul unui zâmbet perfect în doar 24 de ore

Publicat

pe

De

dinti ficsi in 24 ore

Lipsa dinților poate afecta semnificativ calitatea vieții, influențând masticația, vorbirea și chiar încrederea în sine. Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind o alternativă durabilă la protezele dentare tradiționale.

Procedura clasică de implantare dentară presupune o perioadă de vindecare de câteva luni, timp în care pacientul poartă o lucrare temporară. O variantă inovatoare a apărut în ultimii ani: implantul dentar într-o singură zi, care permite obținerea unui dinte fix în termen de 24 de ore.

Ce este un implant dentar într-o singură zi?

Implantul dentar într-o singură zi, cunoscut și sub denumirea de „încărcare imediată” sau „implant dentar rapid”, utilizează tehnici chirurgicale avansate și tehnologii moderne pentru a insera implantul dentar și a atașa o coroană protetică fixă în aceeași zi. Spre deosebire de procedura clasică, unde osul maxilar are nevoie de luni de zile pentru a se vindeca în jurul implantului, încărcarea imediată permite o integrare mai rapidă datorită protocolului specific și a caracteristicilor implantului utilizat (zâmbet nou, încredere sporită – Informează-te despre dinti ficsi in 24 ore!).

Tehnologii avansate pentru o procedură rapidă

Implantul dentar într-o singură zi este posibil datorită utilizării unor tehnici chirurgicale precise și a unor tehnologii moderne, precum:

 • Implanturi dentare speciale: Sunt concepute din materiale biocompatibile cu o suprafață specială care favorizează o vindecare mai rapidă a osului.
 • Tomografie computerizată dentară: Permite o planificare detaliată a procedurii, asigurând plasarea precisă a implantului.
 • Software de ghidare chirurgicală: Oferă precizie maximă în timpul inserării implantului, minimizând riscul de traume.
 • Proteze provizorii personalizate: Sunt fabricate din materiale estetice de înaltă calitate, oferind un aspect natural pe durata integrării implantului.

Avantajele implantului dentar într-o singură zi

Procedura oferă numeroase beneficii pacienților:

 • Reducere semnificativă a timpului de tratament: Pacientul obține un dinte fix în termen de 24 de ore, eliminând necesitatea aștepării lunare.
 • Evitarea protezelor temporare: Se elimină disconfortul și inconveniențele asociate protezelor dentare provizorii.
 • Reducere semnificativă a numărului de vizite la dentist: Procedura se realizează într-o singură zi, reducând semnificativ numărul de deplasări la clinică.
 • Îmbunătățirea imediată a esteticii și funcției masticatorii: Pacientul poate zâmbi și mânca cu încredere imediat după procedură.

Dezavantajele implantului dentar într-o singură zi

Deși oferă numeroase beneficii, procedura prezintă și anumite dezavantaje:

 • Necesitate unei evaluări amănunțite a stării de sănătate orală: Nu toți pacienții sunt candidați ideali pentru implantul dentar într-o singură zi. Este necesară o evaluare atentă a stării generale de sănătate, a densității osoase și a altor factori.
 • Contraindicații în anumite cazuri: Pacienții cu afecțiuni medicale specifice sau cu densitate osoasă insuficientă nu pot beneficia de această procedură.

Candidații ideali pentru implantul dentar într-o singură zi

Procedura este recomandată pacienților care îndeplinesc următoarele criterii:

 • Stare generală de sănătate bună: Pacientul nu trebuie să sufere de afecțiuni medicale care ar putea contraindica intervenția chirurgicală.
 • Densitate osoasă suficientă: Osul maxilar trebuie să ofere un suport adecvat pentru implant.
 • Gingii sănătoase: Nu trebuie să existe afecțiuni ale gingiilor, precum gingivita sau parodontita.
 • Motivație ridicată și igienă orală riguroasă: Pacientul trebuie să fie motivat să mențină o igienă orală impecabilă pentru succesul pe termen lung al implantului.

Cum decurge procedura?

Procedura de implant dentar într-o singură zi presupune următorii pași:

 • Consultația inițială: Medicul stomatolog evaluează starea generală de sănătate orală a pacientului, efectuează radiografii și tomografii dentare pentru a determina fezabilitatea procedurii.
 • Planificarea tratamentului: Se stabilește numărul de implanturi necesare, tipul de implant și se realizează un plan detaliat al intervenției.
 • Intervenția chirurgicală: Se inserează implantul dentar în osul maxilar folosind tehnici minim invazive. În anumite cazuri, poate fi necesară adiția de os pentru a asigura stabilitatea implantului.
 • Montarea coroanei provizorii: Se atașează o coroană dentară provizorie pe implant, oferind pacientului un aspect natural și funcțional imediat.

Recuperarea și îngrijirea post-operatorie

După procedură, pot apărea inflamatii ușoare și disconfort. Medicul va prescrie medicație pentru ameliorarea acestora. Este esențială respectarea strictă a indicațiilor medicale pentru o vindecare optimă, inclusiv:

 • Administrarea medicamentelor conform prescripției.
 • Aplicarea compreselor reci pe zona afectată.
 • Odihnă dentară în primele zile.
 • Menținerea unei igiene orale riguroase.
 • Revenirea la controale periodice pentru monitorizarea vindecării.

În concluzie, implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind beneficii estetice și funcționale pe termen lung. Procedura de implant dentar într-o singură zi este o opțiune atractivă pentru pacienții care doresc să obțină rapid rezultate. Cu toate acestea, este importantă o evaluare personalizată pentru a determina dacă această procedură este potrivită fiecărui caz în parte. Discutați cu medicul stomatolog pentru a afla dacă implantul dentar într-o singură zi reprezintă soluția ideală pentru dumneavoastră.

Citeste in continuare

Sănătate

Avantajele nenumarate pe care le ofera o bicicleta fitness pliabila

Publicat

pe

bicicleta fitness

Atunci cand vrei sa iti cumperi o bicicleta fitness care sa iti fie la indemana in orice moment, cele pliabile reprezinta, cu siguranta, cea mai buna alegere pe care o poti face. In primul rand, spatiul pe care il ocupa, atat atunci cand o folosesti pentru antrenament, cat si cand o depozitezi, este mai mic decat al oricarui alt tip de biciclete.

Dimensiunile reduse aduc un al doilea avantaj major: incape usor in masina, astfel ca o poti lua cu tine fara probleme si atunci cand mergi in vacanta sau cand te deplasezi frecvent in interes de serviciu. Al treilea beneficiu consta in usurinta cu care o poti folosi. Tot ce trebuie sa faci este sa depliezi cadrul, sa reglezi saua si esti gata de actiune! Deja poti incepe sa pedalezi in ritmul dorit, fara sa mai pierzi timpul!

Un al patrulea avantaj, deloc de neglijat, se refera la pretul mai mic al acestor produse, in comparatie cu bicicletele fixe. Te poti convinge de acest lucru daca studiezi diferitele oferte de bicicleta fitness pliabila disponibile chiar acum in magazinul online Sport-Mag.ro!

InSPORTline Xbike Light – perfecta pentru incepatori

Extrem de usoara si ocupand un spatiu redus, aceasta bicicleta fitness pliabila este potrivita indeosebi pentru incepatorii care nu au nevoie de functii sofisticate, ci isi doresc pur si simplu sa isi imbunatateasca sau sa isi pastreze conditia fizica, folosind un aparat de buna calitate.

Tot ce trebuie sa faci pentru antrenament este sa desfaci produsul, sa reglezi inaltimea scaunului si sa incepi sa pedalezi. Poti sa reglezi rezistenta cu ajutorul unui maner de reglare amplasat sub scaun. De asemenea, pe ecranul usor de folosit poti sa urmaresti timpul, distanta parcursa, viteza si numarul aproximativ de calorii arse.

Desi cadrul cantareste mai putin de 10 kilograme, este foarte robust si suporta utilizatori cu o greutate de pana la 100 de kilograme. Manerele sunt acoperite cu spuma, iar la pedale exista cureluse adaptabile. Este prevazuta cu un suport pentru sticla cu apa, deoarece hidratarea este importanta, atunci cand faci exercitii. In plus, in dotarea sa intra si role, pentru a fi transportata cu cat mai mare usurinta.

Are greutatea de numai 9,7 kilograme, lungimea de 80 de centimetri, latimea de 42 de centimetri si inaltimea de 110 centimetri. Pliata, lungimea se reduce la 45 de centimetri, latimea ramane de 42, iar inaltimea este de 128 de centimetri, O poti cumpara la pretul de 489 de lei.

bicicleta fitness

Bicicleta fitness magnetica pliabila InSPORTline Xbike

Datorita scaunului ergonomic reglabil pe inaltime, pe sase niveluri diferite, precum si dimensiunilor mici, produsul poate fi folosit de oricine, de la copii pana la persoane cu greutatea de cel mult 100 de kilograme si inaltimea maxima de 180 de centimetri.

Manerele moi sunt acoperite cu material de spuma, pentru un plus de confort. Performanta este asigurata de volanta de 1,75 kilograme, iar in ghidon exista senzori de ritm cardiac. Prin urmare, calculatorul nu indica doar timpul, distanta, viteza si caloriile arse in timpul efectuarii exercitiilor, ci iti arata si ritmul cardiac.

Produsul are greutatea de 14,5 kilograme. Nepliata, are dimensiunile de 90x46x110 centimetri, iar pliata de 47x46x131 de centimetri. In acest moment, o poti cumpara cu 799 de lei, beneficiind de o reducere consistenta de la pretul initial de 1 000 de lei.

Studiaza toate ofertele disponibile in magazinul online Sport-Mag.ro si vei gasi bicicleta fitness perfecta pentru tine! De asemenea, poti gasi o multime de Stiri Cluj pe portalul Servuscluj.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment3 zile inainte

Vara culturală 2024: JazzUP și ArtUP, concerte senzoriale, artă subacvatică și experiențe memorabile în țară

Între 8 iulie și 5 septembrie, festivalurile JazzUP și ArtUP oferă publicului o serie de experiențe culturale, de la jazz...

Eveniment3 zile inainte

Aqurate atinge pragul primelor 100 de magazine online clienți, vizează o nouă rundă de finanțare seed

Aqurate, platformă SaaS care crește conversiile din eCommerce prin personalizare bazată pe Inteligenţă Artificială (AI), a ajuns, după primele șase luni...

Eveniment6 zile inainte

Elevii riscă rezultate mai slabe dacă pun mediul înconjurător mai presus de educație

Aceștia solicită tehnologii sustenabile pentru a crește nivelul de performanță    Unul dintre cei mai importanți piloni ai unei societăți,...

Eveniment2 săptămâni inainte

SOLE lansează: Pop-Up Store SOLE 2024 – Discover. Shop. Shine.

România – 3 iulie 2024 – SOLE.ro , retailerul de top în produse cosmetice de înaltă calitate, are plăcerea de a...

Eveniment2 săptămâni inainte

HONOR lansează două noi funcții inovatoare: prima protecție oculară AI Defocus Eye Protection din industrie și AI Deepfake Detection

La MWC Shanghai 2024, HONOR a prezentat noile funcții revoluționare, care utilizează inteligența artificială la nivel hardware pentru a ameliora...

Administrație locală2 săptămâni inainte

HONOR 200 Pro obține primul loc în clasamentul High-End de la DXOMARK

Noul HONOR 200 Pro, creat pentru a redefini experiența utilizatorilor, a obținut scoruri de top în clasamentele DXOMARK, câștigând prestigioasele...

Eveniment2 săptămâni inainte

Elena Pap, Numită Director Europa în cadrul Up Group: Un Pas Strategic în Expansiunea Europeană

București, 17 Iunie 2024 – Up România anunță numirea Elenei Pap în funcția de Director Europa în cadrul Up Group, după o...

Test poligraf Test poligraf
Social3 săptămâni inainte

Test poligraf pentru persoane fizice și firme la Best Polygraph

În vremurile actuale, unde adevărul poate fi de multe ori deturnat şi evitat, accesul la metode verificate de a-l descoperi...

Eveniment3 săptămâni inainte

Noul ambasador al Autovit.ro în România: Cristiana Oprea, pilot de raliuri și jurnalist auto

Autovit.ro, cea mai mare platformă auto online din România, cu o experiență de 24 de ani pe piața locală, anunță...

Eveniment3 săptămâni inainte

Kingston lansează memoriile FURY

Proiectate pentru performanță Efecte dinamice de iluminare RGB Certificate Intel® XMP 3.0 Kingston FURY, divizia de înaltă performanță de la...

Social3 săptămâni inainte

Trasee montane din Parcul Național Cozia, judeţul Vâlcea

Parcul Național Cozia, situat în inima Carpaților Meridionali, este o bijuterie naturală ce se întinde pe o suprafață de 17.100...

Social3 săptămâni inainte

Ghid Practic pentru Dezmembrări Auto Peugeot în Roman

Dezmembrările auto Peugeot din Roman oferă o soluție eficientă și accesibilă pentru proprietarii de vehicule care doresc să își mențină...

Eveniment3 săptămâni inainte

realme a lansat oficial flaghsip killer-ul GT 6

Realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, anunță lansarea globală a seriei realme GT 6, care...

reincarcare cartela telekom reincarcare cartela telekom
Afaceri4 săptămâni inainte

Reîncărcare Telekom – Procesul complet de achiziție online  

Să cumperi online o reîncărcare Telekom a devenit un proces destul de simplu odată cu dezvoltarea internetului și al conceptului...

Eveniment4 săptămâni inainte

Dreame intră oficial pe piața din România și lansează 7 produse inteligente pentru casă

Dreame Technology (sau pe scurt “Dreame”), companie globală de tehnologie care oferă produse premium de larg consum, axată pe dezvoltarea...

Eveniment4 săptămâni inainte

realme GT 6 va fi oferit cu cel mai nou procesor Snapdragon

realme anunță și noile căști Buds Air 6 Pro și funcții AI București, România, 17 iunie 2024 – realme, brandul de...

Eveniment1 lună inainte

Primul Galaxy Watch FE facilitează accesul și mai multor utilizatori la tehnologia avansată de monitorizare a sănătății de la Samsung

Galaxy Watch FE oferă informații detaliate asupra sănătății și experiențe conectate Samsung Galaxy într-un design elegant 13 iunie 2024 –...

Eveniment1 lună inainte

ADATA prezintă la Computex 2024 inovații pentru un viitor sustenabil

Tematica ADATA pentru 2024 este „Inovează astăzi, îmbrățișează ziua de mâine” ADATA Technology, lider mondial în domeniul modulelor de memorie...

Știrile Săptămânii