RUSINE! Dupa umilinta premierului, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești, Ciolacu a fost umilit si de asa zisa „ambasadoare” a Romaniei in Franta – candidatul PSD la Primaria Comarnic
Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus, candidatul PSD la Primaria Comarnic, pentru o „gaura” de 60.000 euro, va dezvaluiam in primul episod.
Un prestigios ziar din Franta a dezvaluit teapa si minciunile acestei Clotilde ARMAND de Comarnic si/sau varianta PSD (detalii. aici)
Sa traducem in limba romana acest articol, poate Clotilde ARMAND de Comarnic a uitat limba franceza de cand a fugit din Franta!
„Oficiul de Turism al regiunii Falaise câștigă recursul împotriva fostei directoare
Instanța a respins acuzația de hărțuire a Cristinei Gheaus, precum și luarea de măsuri, care a fost reîncadrată drept simplă demisie. Oficiul de Turism trebuie să recupereze 56.000 €.
Jacques Duclos, președintele Oficiului de Turism al regiunii Falaise, a făcut eforturi mari, pentru a întocmi un dosar solid.
De Jean-Luc Pellerin
Răspunzând la diferite întrebări adresate în cadrul consiliului comunitar, care a avut loc joi, 14 noiembrie 2019 la Eraines, Claude Leteurtre a anunțat „vești bune” cu privire la Oficiul de Turism al regiunii Falaise.
Acesta era în conflict cu fosta directoare, Cristina Gheaus.
Ea și-a dat demisia, din cauza hărțuirii la care pretinde că a fost supusă. Instanța competență în relații de muncă a obligat Oficiul de Turism să plătească 60.000 € (Nota redacției: 31 mai 2018). Doamna Gheaus era atât de bolnavă, încât s-a întors în România.
„Având în vedere plecarea sa în România, noi solicitasem suspendarea plății despăgubirilor. Înalta Curte din Caen a dispus plata.
Ați ajutat Oficiul de Turism să facă față acestei solicitări, acestei obligații; altfel, s-ar fi înrăutățit situația pentru tot personalul și pentru toată lumea.”
„În România, la o adresă necunoscută” (N.R- Chiar asa madam’? Sa fugi dupa ce ai luat banii?).
„Asociația Oficiului de Turism a făcut recurs la această hotărâre. La procedura de recurs, OT a obținut satisfacție deplină. OT, independent de această procedură, ar trebui să recupereze 56.000 de euro. Directoarea s-a întors însă în România la o adresă chipurile necunoscută.
Va fi foarte greu să recupereze acești bani. Faptul că au avut dreptate îi face pe Oficiul de Turism și pe președintele acestuia să se simtă bine cumva. Vă reamintesc că pasivele și activele OT aparțin CDC regiunii Falaise.”
„Multe inconsecvențe”
Această veste bună pentru Oficiul de Turism al regiunii Falaise a apărut pe 24 octombrie 2019.
Am primit hotărârea Curții de Apel din Caen”, subliniază la rândul său Jacques Duclos. „Doamnei Gheaus i-au fost respinse aproape în totalitate cererile împotriva Oficiului de Turism al regiunii Falaise. Instanța a respins acuzația de hărțuire, precum și acțiunea (echivalentă cu concedierea fără motiv real și serios) care a fost recalificată drept simplă demisie.
Regiunea Falaise se bazează pe energia solară
„Judecătorul a subliniat astfel multiplele neconcordanțe în acuzațiile aduse asociației și președintelui acesteia, precum și lipsa lor de temei.
În consecință, doamna Gheaus a fost obligată să restituie integral sumele plătite pentru așa-zisa concediere, care ar fi cauzat falimentarea subită a Oficiului de Turism, dacă nu ar fi intervenit comunitatea. (N.R – Frumos madam’, chiar o ambasadoare a Romaniei….Fara cuvinte…)!
Președintelui Jacques Duclos i s-a luat o piatră de pe inimă
A spune că lui Jacques Duclos i s-a luat o piatră de pe inimă este un eufemism. Împreună cu avocatul său, președintele Oficiului de Turism al regiunii Falaise a trebuit „să lupte din greu pentru a pune cap la cap un caz solid și a-și câștiga cauza. Nu a fost un proces simplu.”
În urma unui audit pe care l-a solicitat în toamna lui 2017, Jacques Duclos a luat o decizie foarte importantă, pentru a nu pune în pericol organizația: desființarea funcției de director, care reprezenta un cost. Președintele OT a propus, mai exact, demiterea economică a Cristinei Gheaus care, ulterior, și-a luat concediu medical și a decis să atace OT. (N.R- Ups, cata competenta si cata mandrie pentru Comarnic sa primeasca acesta copetenta din partea acestei acestei Clotilde ARMAND de Comarnic!Sac!).
În Falaise, co-președintele UCIA, Delphine Alleno, demisionează
„Acuzațiile au fost din toate punctele de vedere foarte dăunătoare pentru organizația noastră, dar și pentru mine personal, având în vedere violența acestor acuzații. Dosarul este acum „în mâna executorului judecătoresc care urmează să notifice hotărârea”.
În Falaise, Sylvie Roméro creează obiecte cu materiale reciclate
La Oficiul de Turism al regiunii Falaise, care va deveni EPIC (Organizație Publică Intercomunală) la cererea CDC, „acesta va fi momentul organizării etapelor administrative.
La sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020 va avea loc o adunare generală extraordinară. Această transformare nu are consecințe pentru angajații, care au reușit să rămână motivați și să investească în dezvoltarea turismului regiunii Falaise în această perioadă tulbure”, conchide Jacques Duclos. (Traducere realizata profesional – (aici) ).
O sa revenim si cu alte minciuni ale acestei Clotilde ARMAND de Comarnic, varianta PSD. (Cristina T.).
La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a șapte inculpați (dintre care patru cetățeni străini), cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea de produse accizabile fără documente legale și comercializarea acestora pe teritoriul României, în special a țigaretelor, fără a fi marcate corespunzător sau cu marcaje false, în cantitate ce depășește 10.000 de țigarete, și concurență neloială.
Investigarea a scos la iveală că, începând cu anul 2023, inculpații, cetățeni din România, Republica Moldova și Iordania, au constituit un grup infracțional organizat în județul Iași, cu scopul de a introduce ilegal în România cantități de țigarete provenite din Republica Moldova sau contrafăcute în Bulgaria. Aceste țigarete erau transportate cu autovehicule special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului, pentru a fi ulterior comercializate pe teritoriul României și în țări din vestul Europei.
În urma acțiunilor desfășurate, procurorii DIICOT, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară în județele Vaslui, Suceava, Galați, Dolj, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Au fost identificate și ridicate 23.320 de pachete de țigarete (provenind atât din Republica Moldova, cât și contrafăcute), sume de bani în euro, dolari și lire sterline, patru autovehicule utilizate la transportul țigaretelor, înscrisuri și alte mijloace de probă.
De asemenea, în timpul controlului de frontieră la P.T.F. Nădlac II și P.T.F. Giurgiu, precum și în cadrul perchezițiilor domiciliare din municipiul Bârlad, au fost indisponibilizate alte 14.710 pachete de țigarete provenite din Republica Moldova și Bulgaria.
Procurorii urmează să sesizeze judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași pentru propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale, iar documentarea cauzei a beneficiat și de suportul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Giurgiu și Timișoara. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Menționăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Sava N.).
Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email:
Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă beneficii cetățenilor, dezvăluie eurodeputatul PNL Dan Motreanu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit raportul final al Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE. Propunerile formulate de cei 29 de membri ai dialogului, reprezentând organizații din întregul lanț agrolimentar, vor fi utilizate de Comisia Europeană pentru a elabora viziunea sa asupra agriculturii și alimentației.
Una dintre recomandările cheie este instituirea unei noi platforme care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și comunitatea științifică pentru a analiza strategiile de creștere a durabilității și rezistenței sistemelor agroalimentare.
Autorii raportului subliniază importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, asigurarea accesului la finanțare și evidențiază rolul comerțului și al standardelor internaționale.
Pentru a asigura finanțarea tranziției Politicii Agricole Comune (PAC) către sisteme mai durabile, este necesar să se mobilizeze atât capitalul public, cât și cel privat. Se propune crearea unui fond de tranziție justă în afara PAC, care să completeze sprijinul financiar destinat acestei tranziții.
Viitoarea PAC ar trebui să se concentreze pe sprijinirea mai țintită a fermierilor, în special a celor cu venituri mai mici, a celor care dețin ferme mici și mixte, a tinerilor agricultori și a fermelor din zonele cu constrângeri naturale.
Recomandările vizează promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv în ceea ce privește creșterea animalelor. O altă prioritate este reînnoirea generațiilor, dezvoltarea zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare, inclusiv protejarea lucrătorilor, a adăugat eurodeputatul Dan Motreanu.
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.